Arafatin tila heikentynyt

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin terveydentila on heikentynyt. Arafatin hallintokeskukseen kiirehti illalla joukko lääkäreitä.

Israelin radion mukaan Arafat on tajuton. Palestiinalaisviranomaiset kiistävän tämän, mutta myöntävät Arafatin tilan huonontuneen.

Arafatille tehtiin maanantaina tähystysleikkaus vatsavaivojen takia. Palestiinalaisviranomaisten mukaan tutkimuksissa ei löytynyt mitään hälyttävää, mutta Arafatin kerrottiin olleen heikossa kunnossa.

Ulkoministeri Nabil Shaath sanoi tiistaina, että Arafat oli toipumassa vakavasta vatsaflunssasta.

Israel on pitänyt Arafatia käytännössä kotiarestissa lähes kolme vuotta, koska katsoo tämän tukevan palestiinalaisterrorismia. Arafat on kiistänyt syytteet.

Näiden vuosien aikana Arafatin terveyden heikentymisestä on liikkunut runsaasti tietoja. Viime vuonna hänen huhuttiin sairastavan syöpää, mutta virallisen tiedon mukaan vaivana olivat sappikivet.

Spekulaatiot Arafatin terveydentilasta ovat nostattaneet palestiinalaisten keskuudessa huolta mahdollisesti verisestä valtataistelusta hänen kuolemansa jälkeen. Arafat ei ole valinnut itselleen seuraajaa.