Arafat Pariisiin hoitoon - epäillään leukemiaa

Palestiinalaispresidentti Jasser Arafat on saapunut Pariisiin. Hänet vietiin paikalliseen sotilassairaalaan, jossa hänen on määrä saada hoitoa. Arafatin epäillään sairastavan leukemiaa.

Ulkomaat

Aiemmin perjantaina Arafat lennätettiin helikopterilla Jordaniaan, josta matka jatkui eteenpäin ranskalaisella sairaalakoneella.

Nimettömänä esiintyneen Arafatin lähipiirin edustajan mukaan presidentin epäillään sairastavan leukemiaa eli verisyöpää, vaikka lääkäri aiemmin kielsi epäilykset. Arafatin tila heikkeni keskiviikkona nopeasti kahden sairausviikon jälkeen.

Torstaina lääkärit kertoivat verikokeiden osoittavan, että Arafatin veressä verihiutaleiden määrä on laskenut liikaa.

Israelin hallitus on luvannut, että Arafat saa lähteä ja palata vapaasti Länsirannalle. Arafat on ollut päämajassaan Ramallahissa vuodesta 2001 Israelin saartamana.

Arafatin edustajan mukaan virkaatekevää presidenttiä ei nimitetä Arafatin sairauden ajaksi. Spekulaatiot Arafatin terveydentilasta ovat nostattaneet palestiinalaisten keskuudessa huolta mahdollisesta verisestä valtataistelusta hänen kuolemansa jälkeen.

Palestiinalaisten ääriryhmä Hamas ilmoitti perjantaina tukevansa Arafatia, vaikka sillä on on ollut riitoja Arafatin johtaman palestiinalaishallinnon kanssa. Nyt Hamas toivoi palestiinalaisten seisovan yhdessä rintamassa.

AP, Reuters, AFP