Arafatilla ei ole leukemiaa

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin sairaus ei ole hengenvaarallinen, kertoo presidentin edustaja Nabil Abu Rdainah.

Ulkomaat

Arafat on Percyn sotilassairaalassa Pariisissa hoidettavana. Hänen on epäilty sairastavan muun muassa leukemiaa tai jotain muuta verisairautta. Huonokuntoisuuden syyksi on arveltu myös mm. virusinfektiota tai jopa myrkytystä.

Virus- ja myrkytyskokeiden tulosten pitäisi olla valmiita keskiviikkkona, Arafatin avustajat sanovat lääkärien arvioineen. Kaikki tutkimukset saattavat kestää jopa kuukauden.

75-vuotiaan presidentin vointi huononi kuluneella viikolla huomattavasti, ja hän muun muassa oksenteli ja menetti aika ajoin tajuntansa. Hänet lennätettiin Ranskaan perjantaina.

Pariisilaissairaalassa Arafatin veressä todettiin olevan epätavallisen vähän verihiukkasia. Häntä hoitava henkilöklunta ei kuitenkaan halua kommentoida potilaansa tilaa ennen kuin kaikki tutkimukset on tehty.

Presidentin avustajan Mohammed Rashidin mukaan Arafatin tila on jo kohentunut, ja hän on pystynyt syömään voimatta pahoin.

Lähteet: Reuters, AP