1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Ennätysmäärä taidetta kaupan Helsingissä

Huutokauppakamari Bukowski-Hörhammerin 25-vuotisjuhlahuutokaupassa Helsingin Finlandia-talolla on viikonloppuna ollut myynnissä ennätysmäärä taidetta.

kulttuuri

Kohteita on myynnissä kaikkiaan 1 100. Niiden yhteenlaskettu lähtöhinta on 6,7 miljoonaa euroa, mikä on korkein milloinkaan Suomessa. Lauantaina huudettiin muun muassa Albert Edelfeltin kolme öljymaalausta. Kalleimmalla omistajaa vaihtoi teos Mansikoita, josta maksettiin 360 000 euroa. Maalaus päätyi yksityisen taiteenkerääjän kokoelmiin. Edellisen kerran teos huutokaupattiin vuonna 1998, jolloin sen hinta oli liki 430 000 euroa. Edelfeltin Elokuu huudettiin lauantaina 225 000 eurolla ja Ensi lumi 265 000 eurolla. Maalaukset olivat myynnissä Albert Edelfeltin juhlavuoden kunniaksi. Päivän aikana huutokaupattiin myös mm. Werner Holmbergin, Akseli Gallen-Kallelan, Elin Danielson-Gambogin, Ellen Thesleffin ja Helene Schjerfbeckin teoksia. Kaikkien aikojen kallein Suomessa huutokaupattu kotimainen teos on Schjerfbeckin Äiti, joka myytiin vuonna 2001 lähes 875 000 eurolla.

Huutokaupassa on myynnissä aiempaa runsaammin myös venäläistä taidetta ja antiikkia. Sunnuntaina myydään mm. huonekaluja, hopeaa ja arvoesineitä.

Lähteet: STT, YLE24

Lue seuraavaksi