Kotimaa lyhyesti 3.1.

Kotimaa

VAASAN JA UUMAJAN välinen laivaliikenne on yhä poikki. Reittiä ajava RG Linen Casino Express ajoi karille marraskuussa ja korvaavaksi laivaksi vuokrattu Alandia joulukuussa. Alandian piti palata tänään reitille, mutta koeajon jälkeen se palasi telakalle.

TAMPEREELLA poliisi pidätti uudenvuodenaattona miehen luvattomien räjähteiden kauppaamisesta. Miehellä oli hallussaan noin 19 kilon räjähde-erä. Mies pidätettiin ennen kuin hän ehti kaupata räjähteitä kenellekään.

HENKILÖAUTO ajoi Pieksämäeltä Turkuun liikennöivän PIKAJUNAN kylkeen noin klo 13.30. Ainakin yksi henkilöautossa ollut loukkaantui turmassa, joka keskeytti Turun ja Toijalan välisen junaliikenteen useaksi tunniksi.

RAAHESSA 8-tiellä, Hurnasperän kohdalla henkilöauto jäi rekan alle ja ajautui ulos tieltä. Onnettomuudessa sai surmansa kaksi ihmistä.

POSTIN sähköinen saapumisilmoitus laajenee kirjeisiin. Jatkossa postista noudettavasta kirjeestä voidaan antaa vastanottajalle tieto tekstiviestinä matkapuhelimeen. Palvelua tarjotaan etenkin yrityksille, jotka lähettävät luottamuksellista tietoa kirjeitse. Näitä ovat mm. pankit, teleoperaattorit ja rahoituslaitokset.

YMPÄRISTÖMINISTERI Jan-Erik Enestam on kutsunut VTM Stefan Wallinin, 37, poliittiseksi valtiosihteerikseen.