Proventus osti ison siivun Ruotsin TV4-kanavasta

Ruotsalainen mediayhtiö Modern Times Group (MTG) on myynyt 15,1 prosentin omistusosuutensa Ruotsin TV4:ssä sijoitusyhtiö Proventukselle. Näin Proventuksesta tulee TV-kanavan neljänneksi suurin omistaja.

talous

Osakkeet myytiin 170 kruunulla per osake. Kokonaiskauppahinta on siten 513 miljoonaa kruunua (reilut 56 Me). Kaupan tultua julki TV4:n osakkeen hinta lähti selvään nousuun Tukholman pörssissä.

Vuonna 1980 perustettu ruotsalainen sijoitusyhtiö Proventus omistaa myös mm. pääosan Artekista ja leluyhtiö Briosta.

Proventus ei ole aiemmin omistanut osuutta Ruotsin suurimmasta kaupallisesta TV-kanavasta. Nyt sijoitusyhtiö ilmoittaa, ettei se aio luopua uudesta omistuksestaan lähiaikoina.

Toimitusjohtaja Daniel Sachsin mukaan on mahdollista, että yhtiön omistus pysyy vielä vuosiakin. - Kaikki riippuu tietenkin markkinoitten tilanteesta ja toimialan ehityksestä, Sachs tarkentaa. TV4 kelpaisi muillekin Ruotsin TV4:n osakkeita ovat viime aikoina havitelleet myös norjalainen mediajätti Schibsted ja suuri ruotsalainen viestintäyhtiö Bonnier, jotka molemmat jo omistavat kanavaa. - TV4:llä on vahva markkina-asema ja vahva brändi. Osakkeiden osto antaa meille hyvät mahdollisuudet olla mukana pohjoismaisen mediakentän tulevissa muutoksissa, Proventuksen toimitusjohtaja Sachs perustelee osakkeiden ostoa. Bonnier on TV4:n suurin omistaja liki 28 prosentin osuudella. Alma Median omistus on reilut 23 prosenttia. Almasta ostotarjouksen tehnyt norjalainen Schibsted taas omistaa TV4:stä viidenneksen.

Lähteet: Startel, STT