Suomalaiset taksikilpailun kannalla

Enemmistö suomalaisista kannattaa taksikilpailun avaamista. Taloussanomien teettämään kyselyyn vastanneista 57 prosenttia oli sitä mieltä, että taksilupien tarvehankinnasta pitäisi luopua.

Kotimaa

Tällöin kaikki kelpoisuusehdot täyttävät yrittäjät saisivat taksiluvan. Nykyään lääninhallitukset myöntävät lupia, jos uusille yrittäjille on tilaa.

Valtakunnallinen työryhmä selvittää parhaillaan, pitäisikö taksilupien säännöstely lopettaa ja ammatti muuttaa vapaaksi kilpailulle. Vapaan taksikilpailun odotetaan lisäävän tarjontaa ja pudottavan hintoja.

Myös viinien pääsy ruokakauppojen hyllyille sai runsasta kannatusta. Kyselyyn vastanneista 53 prosenttia kannattaa mietojen viinien myynnin sallimista päivittäistavarakaupoissa. Nykyään ne saavat myydä juomia joiden alkoholipitoisuus on enintään 4,7 prosenttia.

Sen sijaan enemmistö vastustaa lääkkeiden tuloa markettien hyllyille ja rahapelimonopolien purkamista. Vastaajista 56 prosenttia pitäisi ilman reseptiä myydyt lääkkeet apteekeissa ja 54 prosenttia kannattaa, että voittoa tuottavia rahapelejä saisivat pyörittää jatkossakin vain Raha-automaattiyhdistys, Veikkaus ja Fintoto.

Kyselyyn vastasi yli 500 suomalaista. Sen virhemarginaali on neljä prosenttia molempiin suuntiin.

Lähteet: YLE24