1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Talvikalastus sujunut ennätyshuonosti

Talvikalastus on sujunut Suomen rannikolla ennätyshuonosti. Jään puute haittaa jo kalastajien elinkeinoa. Osa kalastajista ei ole pystynyt viemään verkkojaan pyyntiin lainkaan. Myös pilkkimiehet ovat olleet tuskissaan heikkojen jäiden takia.

Kotimaan uutiset

Kalastajien vaikeudet näkyvät kalatiskeilläkin. Esimerkiksi talven suosikkikalaa, madetta ei ole saatu Etelä-Suomessa myyntiin juuri lainkaan.

- Tämä talvi on ollut erityisen heikko. viime vuonna oli aika huono ja tää on suorastaan surkea. Suurin pula on mateesta. Nyt on madesesonki parhaimmillaan eikä madetta saada juuri mitään. Ihan yksittäisiä kappaleita sillon tällön, mutta ei niin, että sillä mitään merkitystä kaupankäynnille olisi, kertoo helsinkiläisen Reitin kalan kalakauppias Kalevi Miettinen.

Avomerikalassa sen sijaan on oltu, mutta kovat tuulet ovat jättäneet saaliit pieniksi, kertoo TV-uutiset.

Osa kalastajista ei ole pystynyt viemään verkkojaan jään alle lainkaan.

- Erittäin huono talvi et ei oo jäitä eikä oo avovettä, et ei pääse sanottavasti mihinkään et joutuu vaan varttuun ja käveleen, kertoo kalastaja Mikael Lindfors Emäsalosta.

Vähäisten saaliiden lisäksi verkkoihin jääneistä kaloista osa on mennyt hylkeitten suihin. Lähinnä hylkeet ovat tyhjentäneet rannikkokalastajien pyydyksiä.

- No kyllä ne on ollut ihan riesaks saakka ihan melkein metsässä et seuraavaks kun nostaa kaivon kannen, niin luultavasti siellä uiskentelee yks et, sanoo kalastaja Mikael Lindfors.

Tavallisille harrastajapilkkijöillekin heikko jäätilanne on aiheuttanut murheita. Kalaan uskaltaa mennä vain ehdottoman tutuille alueille, eikä yksin oikein silloinkaan.

Lähteet: YLE24

Lue seuraavaksi