Melancholian 3 huonetta palkittiin Argentiinassa

Kansainvälinen katolinen viestinnän ammattilaisten järjestö Signis palkitsi viikonloppuna Pirjo Honkasalon dokumenttielokuvan Melancholian 3 huonetta parhaana pitkänä elokuvana Mar del Platan festivaalilla Argentiinassa.

kulttuuri

Elokuva kilpaili yhdessä näytelmäelokuvien kanssa festivaalin pääsarjassa. Signis, The World Catholic Association for Communication, on Vatikaanin tunnustama kansainvälinen viestinnän ammattilaisten verkosto. Melancholian 3 huonetta on osoittautunut suureksi kansainväliseksi menestykseksi. Viitisenkymmentä festivaalia eri puolilla maailmaa haluaa sen ohjelmistoonsa ja palkintoja sekä julkisuutta on kertynyt runsaasti alkaen elokuvan ensi-illasta Venetsian festivaalilla viime syyskuussa.

Saksassa elokuvan teatterilevitys alkaa tällä viikolla yhtä aikaa 42 elokuvateatterissa. Myöhemmin keväällä elokuva saa ensi-iltansa Ranskassa kymmenen kopion voimin.

Elokuvan on tuottanut Kristiina Pervilä Millennium Filmistä ja se on televisioyhtiöiden ja elokuvainstituuttien rahoittama monikansallinen yhteistuotanto.

Lähteet: STT