Saves sai Patricia Seppälän kuvajournalismipalkinnon

Valokuvaaja Seppo Saves on saanut ensimmäistä kertaa jaetun Patricia Seppälän kuvajournalismipalkinnon. Patricia Seppälän säätiön tästedes joka toinen vuosi myöntämän palkinnon arvo on 14 000 euroa.

kulttuuri

Vuonna 1940 syntynyt Saves aloitti uransa vuonna 1957 kuvaajaoppilaana Lehtikuvassa. Tämän jälkeen hän työskenteli mm. Apu-lehdessä, Suomen Kuvalehdessä, Viikkosanomissa ja Uudessa Suomessa.

Maanantaina jaetun kuvajournalismipalkinnon myöntäjien mukaan Saves "kuuluu niihin uranuurtajiin, jotka toivat 1950- ja 1960-lukujen taitteessa uudenlaisen, pienkameraa ja vallitsevaa valoa käyttävän, dokumentoivan ja reportaasimaisen kuvakerronnan Suomeen - alettiin puhua kuvajournalismista". Saves on toiminut myös useissa luottamustehtävissä muun muassa Lehtikuvaajat ry:ssä, Valokuvataiteen museossa ja Valokuvajärjestöjen keskusliitossa. Hän on työskennellyt myös Valokuva-lehden päätoimittajana, kuvaajaosuuskunta Finnsevenin perustajajäsenenä sekä Fotofinlandia-kilpailun ideoijana, opettajana, luennoitsijana ja kriitikkona. - Saves ei ole keskittynyt vain oman karriäärin luomiseen, vaan osallistui jo uransa alusta lähtien voimakkaalla henkilökohtaisella panoksella koko alan asioiden ajamiseen ja kehittämiseen, kuvajournalismipalkinnon perusteluissa todetaan. STT, YLE24

Lähteet: Patricia Seppälän säätiön Intenet-sivut