1. yle.fi
  2. Uutiset

Irakissa jälleen uusia veritekoja

Bagdadin itäosissa räjähtänyt autopommi on surmannut ainakin 14 ihmistä ja haavoittanut useita kymmeniä. Torstaiaaamuna Bagdadissa puolestaan ammuttiin Irakin armeijan kenraali, kun hän oli matkalla töihin.

Ulkomaat

Samaan aikaan Yhdysvaltain joukot ovat jatkanut mittavaa operaatiota irakilaiskapinallisia vastaan. Syyrian rajan läheisyydessä Irakin länsiosissa käydyissä yhteenotoissa on saanut surmansa kaksi amerikkalaista merijalkaväen sotilasta.

Toukokuun 7. päivästä jatkunut operaatio on vaatinut viiden amerikkalaissotilaan hengen. Yhdysvaltain sotilaat puolestaan väittävät surmanneensa yli sata kapinallista. Kapinallisjohtaja Abu Musab al-Zarkawi on kuitenkin kiistänyt tämän.

Keskiviikkona Irakin keskiosissa tehtyjen itsemurhaiskujen sarja tappoi ainakin 71 ihmistä. Tämän kuun aikana surmansa on saanut jo runsaat 400 ihmistä.

Iskut ovat kiihtyneet dramaattisesti sen jälkeen kun Irakiin valittiin ensimmäistä kertaa demokraattisesti hallitus huhtikuun lopussa.

Ruotsissa annettiin torstaina ensimmäiset tuomiot, jotka pohjasivat vuonna 2003 voimaan tulleeseen terroristilakiin. Tukholman käräjäoikeus määräsi kaksi miestä pitkiin vankeusrangaistuksiin ja karkotukseen rahan keräämisestä Ansar al-Islam-järjestölle.

Lähteet: AFP, BBC, Reuters

Lue seuraavaksi