Lisäkuvia Irakin entisistä johtajista

Brittiläinen The Sun -lehti on julkaisssut lisää vankilakuvia Irakin entisestä johtajasta Saddam Husseinista ja hänen hallintonsa edustajista.

Ulkomaat

Lauantaina julki tulleissa uusissa kuvissa näkyy vaaleaan asuun pukeutunut Saddam, joka mahdollisesti joko juttelee jonkun kanssa tai rukoilee kädet eteen ojennettuina ja pää painuksissa. Kuva on otettu piikkilankavyyhden takaa.

Kuvia on myös muun muassa Saddamin kemikaali-Alina tunnetusta serkusta Ali Hassa al-Majidista, joka aikoinaan vastasi tuhoisista kemikaali-iskuista Irakin kurdialueille.

Lehti julkaisi jo perjantaina valvontakamerakuvia, joissa entinen diktaattori muun muassa esiintyy alushousuissaan irakilaisessa vankisellissään tai pesee pyykkiään.

Perjantain valokuvat julkaistiin The Sunissa sekä samaan konserniin kuuluvassa New York Post -lehdessä. Mediamoguli Rupert Murdochin omistama The Sun on kertonut, että kuvat ovat peräisin Yhdysvaltain armeijasta. Yhdysvaltain hallinto on arvostellut The Sunia voimakkaasti kuvien takia ja luvannut tutkia, kuinka kuvat ovat päätyneet lehteen. Saddamin edustajat ovat puolestaan sanoneet haastavansa lehden oikeuteen. Reuters, AP, AFP

Lehti julkaisi jo perjantaina valvontakamerakuvia, joissa entinen diktaattori muun muassa esiintyy alushousuissaan irakilaisessa vankisellissään tai pesee pyykkiään.

Perjantain valokuvat julkaistiin The Sunissa sekä samaan konserniin kuuluvassa New York Post -lehdessä. Mediamoguli Rupert Murdochin omistama The Sun on kertonut, että kuvat ovat peräisin Yhdysvaltain armeijalta.

Yhdysvaltain hallinto on arvostellut The Sunia voimakkaasti kuvien takia ja luvannut tutkia, kuinka kuvat ovat päätyneet lehteen. Saddamin edustajat ovat puolestaan sanoneet haastavansa lehden oikeuteen.

Lähteet: Reuters, AP, AFP