Vihreiden puoluekokous koolla Kokkolassa

Vihreä liitto aloitti lauantaina kaksipäiväisen puoluekokouksensa Kokkolassa. Kokousväki valitsee sunnuntaina puolueelle johtajat seuraaviksi kahdeksi vuodeksi.

Kotimaa

Puheenjohtajan tehtävään ovat ehdolla nykyisen puheenjohtajan Osmo Soininvaaran lisäksi kansanedustajat Tarja Cronberg, Irina Krohn ja Anni Sinnemäki.

Cronberg on ollut toukokuun aikana puoluekokousväelle tehtyjen kyselyiden perusteella puheenjohtajakisan suosikki.

Kokkolan kokouksessa on esitetty yleisiä arvioita siihen suuntaan, että nykyinen puheenjohtaja Soininvaara joutuisi väistymään sunnuntain äänestystuloksen myötä ja uudeksi puheenjohtajaksi valittaisiin joko Cronberg tai Sinnemäki.

Puheenjohtajavaalia ennakoidaan jännittäväksi siksikin, että huomattavan osan vihreiden kaikkiaan 259 puoluekokousedustajasta arvellaan tekevän lopullisen äänestyspäätöksensä vasta viikonlopun aikana.

Lauantaina puoluekokousväki pääsi haastattelemaan ehdokkaita vielä iltapäivällä järjestetyssä ehdokastentissä. Jo aiemmin päivällä pidetyn tiedotustilaisuuden perusteella ehdokkaiden linjoissa ei kuitenkaan ollut havaittavissa suuria eroja.

Puheenjohtajaäänestys alkaa kokousaikataulun mukaan sunnuntaina kello 11. Kokouksessa valitaan myös muiden muassa puoluesihteeri, varapuheenjohtajat ja puoluevaltuuskunnan puheenjohtaja.

Lähteet: YLE24, STT