Cronberg vihreän liiton johtoon

Vihreä liitto on valinnut Tarja Cronbergin uudeksi puheenjohtajakseen. Hän sai puoluekokouksen toisella äänestyskierroksella 128 ääntä, joilla hän peittosi vastaehdokas Anni Sinnemäen saamat 118 ääntä. Uusi puheenjohtaja luotsaa puoluetta kaksi vuotta.

Kotimaa

Puheenjohtajavaalin ensimmäisellä kierroksella Cronberg sai 97 ääntä ja Sinnemäki 82. Molemmat ovat vihreän liiton kansanedustajia. Ehdolla olivat myös nykyinen puheenjohtaja Osmo Soininvaara ja kansanedustaja Irina Krohn. Soininvaara sai 50 ääntä ja Krohn 14.

Sinnemäki valittiin myöhemmin puolueen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

Johtajavalinnat teki vihreiden 259 puoluekokousedustajaa. He olivat koolla Kokkolassa lauantaina alkaneessa kaksipäiväisessä puoluekokouksessa.

"Puheenjohtajakilpa merkki avoimuudesta" Äänestyksen jälkeen Cronberg, 61, kiitti äänestäjiään. Hänen mukaansa puheenjohtajakilpa kertoo vihreän liiton avoimuudesta ja ennakkoluulottomuudesta. Hän myös muistutti, että lopussa vastakkain olivat Suomen vanhin ja nuorin puoluejohtajaehdokas. Osmo Soininvaara luonnehti kamppailua jännäksi ja rehdiksi. Hän sanoi olevansa varma, että vihreät saavat hyvän puheenjohtajan. Soininvaara vakuutti myös, että mitään olennaisia linjaristiriitoja ei ole, joten puolue voi hyvällä syyllä tukea uutta puheenjohtajaa. Heikkinen jatkaa puoluesihteerinä

Vihreiden puoluesihteerinä jatkaa Ari Heikkinen. Hän sai puoluesihteeriäänestyksessä selvän enemmistön: 151 ääntä.

Toiseksi äänestyksessä tullut Elina Moisio keräsi 60 ääntä. Kolmanneksi äänestyksessä sijoittui Eeva Honkanummi 34 äänellä.

Lähteet: YLE24, STT