1. yle.fi
  2. Uutiset

Turun Lentävällä hollantilaisella rahoituspulmia

Turussa esitettävän Lentävä hollantilainen -oopperan rahoitustilanne on epäselvä. Richard Wagnerin oopperaa on tarkoitus esittää kesällä Aurajoen rannassa.

kulttuuri

Oopperan rahoitus on suunniteltu osittain sponsorisopimusten varaan, mutta konkreettisia sopimuksia ei ole tehty. Puuttuvat rahat on nyt saatava lipputuloista, kirjoittaa Turun Sanomat.

Ooppera on tarkoitus toteuttaa ulkoilmassa Turun Aurajokirannassa. Jokirannassa olevat fregatti Suomen Joutsen ja purjelaiva Sigyn tulevat osaksi oopperan lavastusta. Poikkeuksellisen lavastuksen käyttö edellyttää vaativia suojaus- ja turvatoimia.

Hankkeen taiteellinen johtaja on laulaja Matti Salminen. Hän kuuluu myös solistikaartiin: basso Salminen komentaa oopperan Dalandina valkoista laivaa eli Suomen Joutsenta. Haamulaivan eli Sigynin kipparina on oopperan nimiroolia esittävä baritoni Juha Uusitalo. Dalandin tytärtä Sentaa esittää sopraano Päivi Nisula.

Turun filharmonista orkesteria johtaa Pertti Pekkanen, ja esityksen ohjaa Erik Söderblom. Oopperan kuoro kootaan Chorus Cathedralis Aboensiksen ja Turun Oopperakuoron laulajista.

Oopperahankkeesta on paisunut reilun miljoonan euron suurproduktio. Lipputulojen odotetaan kattavan 90 prosenttia oopperan kuluista. Kaksi oopperan kolmesta näytöksestä on jo myyty lähes loppuun. Radion kulttuuriuutiset, YLE24 Turun Lentävän hollantilaisen verkkosivut (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi