1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Senioreille oma taideakatemia

Ristijärvelle on perustettu Suomen ensimmäinen taiteen ja kulttuurin senioriakatemia. Akatemia pyrkii kehittämään yliopistollisen opintojärjestelmän, joka vastaisi ikäihmisten kulttuurialan tarpeisiin.

Kotimaan uutiset

Senioriyliopiston suunnitteluorganisaationa toimii Taiteen ja kulttuurin senioriakatemiaseura yhdessä Oulun yliopiston Kajaanin yliopistokeskuksen ja Ristijärven kunnan kanssa.

Toimintansa Senioriakatemia aloittaa loppukesästä järjestämällä kurssin ympäristötaiteesta. Syksyn ja kevään Studia Generalia -luentosarjan aiheina ovat historia, taide ja kulttuuri. Tutkintoihin tähtääviä opintosuorituksia on tarkoitus järjestää vuoden 2006 syksystä lähtien.

Eläkeikäisten yliopistotoimintaa on tällä hetkellä yhdeksässä yliopistossa ja opiskelijamäärä on noin 7000. Määrän odotetaan moninkertaistuvan suurten ikäluokkien siirtyessä eläkkeelle.

- Tulevaisuudessa yhä useammalla ikäihmisellä on halua ja mahdollisuuksia lähteä opiskelemaan. 20 vuoden kuluttua vähintään 70 000 - 80 000 ikäihmistä suorittaa yliopisto-opintoja, Senioriakatemiaseuran puheenjohtaja ja Taideteollisen korkeakoulun professori Ilkka Huovio sanoo.

Lähteet: STT, YLE24

Lue seuraavaksi