Rajavartioliitto pui työkiistan neuvottelutulosta

Rajavartioliiton ja Rajavartiolaitoksen työriitaneuvotteluissa on edistytty ja päästy neuvottelutulokseen. STTK:laisen Rajavartioliiton hallitus alkoi käsitellä neuvottelutulosta keskipäivällä alkaneessa kokouksessaan.

Kotimaa

Tämän jälkeen työehtosopimuskiistan osapuolet jatkavat neuvotteluja jälleen Rajavartiolaitoksen esikunnassa.

Rajavartijoiden työehtosopimuskiistan osapuolet jatkoivat neuvottelujaan keskiviikkona aamuyhdeksältä.

Rajavartijat menivät tiistaina puolilta päivin lakkoon. Noin kuukauden kestävä lakko koskee aluksi Kaakkois-Suomen maastorajavalvontaa, mutta sen on määrä laajeta ajan myötä, loppuvaiheessa myös Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja Helsingin satamiin.

Poikkeuslaki käsittelyyn tarvittaessa Lakkoa rajaamaan suunnitellun poikkeuslain käsittely on jäissä eduskunnassa. Käsittelyä aiotaan 5. heinäkuuta, jos se on silloin vielä työkiistan tilanteen vuoksi tarpeen. Aikataulusta sopivat tiistaina hallituspuolueiden ryhmäjohtajat. Hallitus on ajanut poikkeuslakiesitystä muun muassa elokuisten yleisurheilun MM-kisojen turvallisuusvaatimuksiin viitaten. Jos lakko jatkuu heinä- ja elokuun puolelle, lakkorajoilla ja työtaistelun aikana tehtävällä suojelutyön määrällä olisi vaikutuksia Helsingissä 6. - 14. elokuuta järjestettävien MM-kisojen turvallisuustoimiin. Hallituksen esittämän "pakkolain" käsittely keskeytyi eduskunnassa ensi kertaa jo viime viikon perjantaina, kun hallituspuolue SDP:n eduskuntaryhmä ei hyväksynyt lain säätämistä pikaisella aikataululla. Neuvotteluja noin 1 600:aa rajavartijaa koskevasta sopimusjärjestelmästä on käyty jo puolisen vuotta ilman mainittavaa edistystä. Erityisen kova kiistanaihe on ollut uuden virkaehtosopimuksen palkkausjärjestelmä. YLE24, STT