Mikkelin Musiikkijuhlilla tuttu tähtivieras

Mariinski-teatterin johtaja, kapellimestari Valeri Gergijev saapui maanantaina iltapäivällä Mikkeliin ja illalla hän johti konserttitalo Mikaelissa Mikkelin musiikkijuhlien avausteoksen, Rimski-Korsakovin oopperan Tsaarin morsian.

kulttuuri

Viikon varrella Gergijev johtaa vielä muun muassa neljä Beethovenin sinfoniaa, ensimmäisen ja 9:nnen tiistai-iltana sekä 6:nnen ja 5:nnen torstaina.

Venäläisen musiikin konsertissa perjantaina kuullaan Shostakovitshia, Tshaikovskia ja Prokofjevia, jonka viulukonserton solistina on Laurent Korcia.

- Mikkelin musiikkijuhlat voisivat yhtä hyvin olla nimeltään Valeri Gergijev ja ystävät. Paitsi että solistit ovat Gergijevin itsensä valitsemia, tuo hän tänne aina mukanaan ykkösorkesterinsa, kertoo saksalainen Peter Schünemann, joka on monta vuotta kuulunut musiikkijuhlien organisaatioon muun muassa taiteellisena neuvonantajana.

Mikkelin jälkeen pietarilaiset matkustavat tänä kesänä muun muassa Baden-Badenin ja Salzburgin musiikkijuhlille.

Schünemannin mielestä Mikkelin musiikkijuhlilla kannattaa vierailla myös niiden ihmisten, jotka ovat kiinnostuneita kuulemaan tulevaisuuden suuria laulajia.

Tänä kesänä Mariinskin lauluakatemian nuoria kykyjä voi kuulla paitsi erillisissä, osin ilmaisissa kesäakatemian konserteissa, myös keskiviikkona Mikaelissa esitettävässä Aleksander Dargomyzhskin oopperateoksessa Kivinen vieras. STT Mikkelin Musiikkijuhlat (siirryt toiseen palveluun)