1. yle.fi
  2. Uutiset

EU-maat tiukkoina terrorismin tukijoille

Ranskan sisäministeri Nicolas Sarkozy on vannonut maan noudattavan nollatoleranssia terrori-iskuja kannattavien fundamentalistien suhteen.

Ulkomaat

Ranskalaisen Liberation-sanomalehden haastattelema Sarkozy sanoi vievänsä kansalaisuuden kaikilta väkivaltaisuuksiin yllyttäviltä ranskalaisilta imaameilta.

Britanniassa maan pääministeri Tony Blair ja muslimiyhteisön johtajat ovat neuvotelleet yhteisistä keinoista taistelussa terrorismia vastaan.

Lontooseen ovat kokoontuneet myös Suomen, Itävallan ja Britannian oikeus- ja sisäministerit, jotka neuvottelevat EU:n terrorisminvastaisen toiminnan tehostamisesta. Al-Qaida uhkaa Eurooppaa iskulla Al-Qaida uhkaa eurooppalaisia maita uusilla terrori-iskuilla, mikäli ne eivät vetäydy Irakista kuukauden kuluessa. Uhkaus julkaistiin Internet-sivuilla. Uhkauksen on allekirjoittanut sama al-Qaidan eurooppalainen ryhmä, joka ilmoittautui Lontoon pommi-iskun tekijäksi. Ryhmä on ilmoittanut olleensa myös Madridin ja Istanbulin terrorihyökkäysten takana. AP, AFP, YLE24 Terrorismilaista sopu Britanniassa (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi