Aspocomp aloittaa yt-neuvottelut Salossa

Elektroniikkateollisuudelle komponentteja valmistava Aspocomp aloittaa yt-neuvottelut Salon piirilevytehtaassaan. Yhtiö arvioi henkilöstön vähennystarpeen olevan enintään 120 henkeä.

talous

Neuvottelut koskevat koko Salon yksikköä taloustoimintoja lukuun ottamatta.

Aspocompilla on Salossa noin 540 työntekijää. Tuotannon työntekijöitä on noin 440 mukaan luettuna yksikköön kuuluvat Padasjoella sijaitsevat toiminnot.

Aspocompin alkuvuosi oli raskaasti tappiollinen. Viime viikolla julkistetun osavuosikatsauksen mukaan tammi-kesäkuun tappio oli 7,4 miljoonaa euroa ja liikevaihto supistui 83 miljoonaan euroon.

Aspocompin mukaan Salon yksikön tulos on ollut kuluvana vuonna selkeästi tappiollinen, minkä syynä pidetään pääasiassa verraten kapeaa tuoterakennetta.

Yt-neuvottelujen tarkoitus on Aspocompin mukaan tehostaa Salon tuotantoyksikön toimintaa. Lisäksi se on tarkoitus muuttaa joustavaksi pienten sarjojen tuotantoyksiköksi.

Koko Aspocomp-konsernin henkilöstömäärä oli viime vuonna noin 3 500. Konsernilla on tuotantolaitoksia Suomessa, Kiinassa ja Thaimaassa. Suomessa toimipisteitä on Salon ja Padasjoen ohella Klaukkalassa ja Oulussa. YLE24, Startel, STT Aspocompin sivut (siirryt toiseen palveluun)