1. yle.fi
  2. Uutiset

Helsingin Juhlaviikot alkoivat - Huvilateltta juhlii

Helsingin Juhlaviikot käynnistyi juhlatunnelmissa. Tällä kertaa viikoilla juhlitaan erityisesti kymmenvuotiasta Huvilatelttaa. Se on herättänyt vuosien varrella monenlaista kinaa ja keskustelua, mutta teltta on juhlaviikkojen vetonauloja.

kulttuuri

Huvilateltan alkuperäinen ajatus oli madaltaa yleisön osallistumiskynnystä Juhlaviikkojen tapahtumiin ja samalla monipuolistaa klassiseen musiikkiin painottunutta ohjelmistoa.

Kaikki ei ole aina mennyt suunnitelmien mukaan, ja teltta on herättänyt vuosien varrella riitaa muun muassa desibeleistä, esiintymisajoista ja anniskelusta. Viimeisin riita on koskenut tanssimista.

Huvilateltasta on tullut kuitenkin Juhlaviikkojen lippulaiva, ja tänäkin vuionna juuri Huvilan konsertit ovat parhaiten myytyjä. Vuosien varrella lavalla on vieraillut ainakin Eva Dahlgren ja Goran Bregovic.

-Huvilateltta on Juhlaviikoille erittäin tärkeä, sillä teltta on esiintymispaikkana ainutlaatuinen, ja joka on olemassa vain Juhlaviikkojen aikana, arvioi Helsingin Juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Risto Nieminen. TV:n kulttuuriuutiset Helsingin juhlaviikot (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi