KRP:n tutkija: Gustafsson tunnusti aiemmin

Keskusrikospoliisin tutkijan mukaan Bodom-epäilty Nils Gustafsson tunnusti viime vuoden keväällä.

Bodom-surmien päätutkija Markku Tuominen sanoi Espoon käräjäoikeudessa, että Gustafsson oli vangitsemisoikeudenkäynnin jälkeen ollut hermostunut, heittäytynyt sellissä sängylleen ja tokaissut: - Tehty mikä tehty, 15 vuotta tuli.

Gustafsson sanoi oikeudessa, että lause saattoi olla huulenheittoa ja ettei ole varma asiasta. Tuomisen mukaan Gustafsson viittasi huudahduksella selvästi Bodomin tapahtumiin.

Jutun pääsyyttäjä Tom Ifström ja Gustafssonin puolustusasianajaja Riitta Leppiniemi eivät olleet kuulleet Gustafssonin tunnustuksesta aiemmin.

Tuominen avasi jutun uudelleen Rikostutkija Tuominen alkoi käydä Bodom-pakettia läpi uudelleen muutama vuosi sitten. Tuolloin poliisi sai mystisestä murhatyöstä paljon uusia vihjeitä.

Tuomisen mukaan Gustafssonin kuulustelu oli tehty 1960-luvulla kovin pintapuolisesti. Lisäksi tarkat vammatiedot puuttuivat kokonaan.

KRP:ssä on laadittu lista, johon merkittiin syyllisyyden ja syyttömyyden puolesta puhuvia seikkoja.

- Vammat, kadonnut omaisuus ja se, että Gustafsson sanoi olevansa uhri, puhuivat sen puolesta, että hän olisi jutussa asianomistaja.

Vammoista saadut lisätiedot ja kadonneen omaisuuden vähäinen arvo kuitenkin epäilyttivät tutkijoita. Gustafssonin kertomuksia alettiin tarkistella, ja poliisi löysi kummallisuuksia.

Tuomisen mukaan tutkijoita epäilyttivät esimerkiksi telttailemassa olleiden nuorten kokoerot. Seppo Boisman oli lähes 20 kiloa Gustafssonia kevyempi. Lisäksi Gustafssonin rystysistä ei löydetty torjuntavammoja, joita muissa nuorissa havaittiin.

Oikeudenkäynnissä kuultiin torstaina viimeistä kertaa henkilötodistajia. Loppulausunnot annetaan ensi torstaina.