New Orleansissa kootaan kuolleita

Katrina-hurrikaanin jälkeisissä töissä New Orleansissa keskitytään nyt kuolonuhrien etsimiseen, kertovat kaupungin viranomaiset. Samaan aikaan jatkuu veden pumppaus kaduilta. Joidenkin arvioiden mukaan ne saadaan kuiviksi lokakuussa, lähes kaksi kuukautta alkuperäistä arviota nopeammin.

New Orleansin johdon mukaan kaupunkiin jääneiden noin 5 000 asukkaan evakuoinnissa ei enää pidetä kiirettä. Aiemmin sanottiin, että kaikki siirretään muualle vaikka väkisin. Voimat keskitetään nyt ruumiiden keräämiseen. Viranomaiset uskovat, ettei myrsky vaatinut sentään 10 000:ta kuolonuhria, kuten on pahimmillaan pelätty. Toistaiseksi on vahvistettu 154 ihmisen kuolema. Hurrikaanikauden seitsemäs myrsky Ophelia iskee ensi viikon alkupäivinä Georgiaan ja Etelä-Carolinaan, arvioidaan Yhdysvaltain kansallisesta hurrikaanikeskuksesta. Ophelian tuulet puhaltavat nyt pahimmillaan 34 metrin sekuntivauhdilla, ja myrsky etenee runsaat kymmenen kilometriä tunnissa. Viisiportaisessa hurrikaaniluokituksessa Ophelia on ykkönen, kun Katrina riehui pahimmillaan viitosaskelmalla.

Katrinan uhrien auttamiseksi järjestettiin perjantaina kymmenien musiikki- ja elokuvatähtien varainkeräystapahtuma, joka televisioitiin ympäri Yhdysvaltoja sekä suurilla että pienillä kanavilla.

Konserttisarjan näyttävällä esiintyjälistalla olivat muun muassa Kanye West, U2, Neil Young ja Mariah Carey sekä Jennifer Aniston, Jack Nicholson ja Julia Roberts.