MTV3:n väki marssi ulos irtisanomisten vuoksi

MTV3:n ohjelmatyöntekijät marssivat maanantaina alkuillasta ulos työpaikoiltaan vastalauseena kanavan omistavan MTV Oy:n aikeille vähentää työntekijöitä.

Töihin henkilökunta palaa keskiviikkona aamuyöllä kello 03.00.

Kanavan TV-uutistoiminta sekä suorana lähetettävä Huomenta Suomi keskeytyväy ulosmarssin ajaksi. Sarjat ja elokuvat pyritään kuitenkin lähettämään normaalisti. Poisjäävien ohjelmien tilalla esitetään ns. lifestyle-ohjelmia kuten sisustusohjelmia.

MTV Oy kertoi aiemmin maanantaina vähentävänsä noin 50 työntekijää vuoden kuluessa. Väkeä karsitaan muun muassa eläkejärjestelyin, mutta irtisanomisilta ei vältyttäne.

Yhtiön mukaan nyt ilmoitetut järjestelyt eivät koske konsernin radiotoimintoja, MTV Interactivea, Subtv:tä eivätkä myyntitoimintaa.

Toimintoja halutaan tehostaa MTV:stä kerrotaan, että yt-neuvotteluilla on tarkoitus tehostaa konsernin toimintoja ja selkeyttää yhtiön rakennetta ja hallintoa vastaamaan paremmin toimintaympäristön muutoksiin. Toimitusjohtaja Pekka Karhuvaaran mukaan radiotoiminta ja Subtv toimivat jo nyt tehokkaasti ja uuden median puolella tehostamista on tehty jo pitkin vuotta. Yt-neuvottelujen kohteeksi joutuu muu vajaan 400 työntekijän osuus. - Jatkossa kannattavuus on saatava paremmaksi, koska kovenevan kilpailun haasteet, mm. digitalisoituminen, edellyttävät uusia panostuksia, Karhuvaara toteaa. Ohjelmatyöntekijät paheksuvat MTV:n ohjelmatyöntekijät ry:n mukaan yhtiön johto perusteli saneerausten tarvetta sillä, että yhtiö jää tälle vuodelle asetetuista tulostavoitteista. Johdon ilmoittaman tiedon mukaan yhtiön myynti on sukeltanut viimeisten kuukausien aikana. Työntekijät pitävät johdon esityksiä täysin sietämättöminä ja toteavat, että MTV:n tulos jää myynnin pudotuksesta huolimatta reilusti voitolliseksi. Viime vuoden muistutetaan lisäksi olleen yhden parhaista yhtiön historiassa. Ohjelmatyöntekijöiden puheenjohtaja Kari Pyrhönen paheksui maanantaina sitä, että kaikkiaan yhtiö on vähentämässä yli sata työntekijää 470:stä, kun myös tuotantoteknisiä työpaikkoja siirretään yhtiön ulkopuolelle. MTV kertoi maanantaina tehneensä Blue Media Oy:n kanssa esisopimuksen TV-tuotantoa palvelevan teknisen liiketoiminnan myynnistä Blue Medialle. Lokakuussa toteutuvan kaupan myötä 62 työntekijää siirtyy vanhoina työntekijöinä ostajan palvelukseen. Journalistiliiton Laine: MTV3 ulkoistanut paljon

Journalistiliiton puheenjohtaja Pekka Laine ymmärtää MTV3:n ohjelmatyöntekijöiden reagoimisen yhtiössä aloitettaviin uusiin yt-neuvotteluihin.

Laineen mukaan MTV:ssä on ulkoistettu vähin erin todella paljon toimintoja ja yt-neuvotteluja on jouduttu käymään vuositolkulla.

Yhtäläisyysmerkkejä MTV3:n tapahtumien ja Yleisradion säästökuurin välille Journalistiliiton puheenjohtaja ei sen sijaan vetäisi. Hän muistuttaa, että rahat tulevat kaupallisille toimijoille eri lähteistä kuin julkisen palvelun laitokselle. Osittain yhteisenä ongelmana on siirtymäajan pituus digitaalisiin lähetyksiin mentäessä.