1. yle.fi
  2. Uutiset

Niinistön kannatus nousussa

Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö on ohittanut kannatuksessa keskustan Matti Vanhasen, kertoo Helsingin Sanomien teettämä mielipidekysely.

Kotimaan uutiset

Presidentti Tarja Halosen suosio on silti vankkumaton: Halosen toisen kauden kannalla on 58 prosenttia kansasta, joten äänestys ratkeaisi jo ensimmäisellä kierroksella. Niinistöä äänestäisi ensimmäisellä kierroksella 20 prosenttia ja Vanhasta 17 prosenttia vastaajista. Lehden kesäkuussa teettämässä kyselyssä prosenttiluvut olivat vielä 17 ja 21 Vanhasen hyväksi.

Kokoomuksen kannattajista Halosta äänestäisi jo ensimmäisellä kierroksella 18 prosenttia, ja keskustan kannattajista 30 prosenttia. Vihreiden kannattajista jopa 71 prosenttia äänestäisi heti Halosta, vaikka puolueella on omakin presidenttiehdokas, Heidi Hautala.

Hautalan kannatusprosentti on kuitenkin vain kaksi, ja kaikkien muiden ehdokkaiden kannatusprosentiksi jää yksi.

Mikäli vaalit ratkeaisivat vasta toisella kierroksella, Halonen peittoaisi Niinistön lukemin 69 - 31 ja Vanhasen prosenttiluvuin 70 - 30.

Suomen Gallupin tekemän tutkimuksen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan. Kysely on tehty syyskuussa.

Lähteet: YLE24

Lue seuraavaksi