Yli 20 kuollut Balin pommi-räjähdyksissä

Ainakin 25 ihmistä on kuollut ja noin sata haavoittunut pommiräjähdysten sarjassa turistien suosimalla Balin saarella Indonesiassa. Kolme pommia räjähti lähes samanaikaisesti. Uhrien joukossa on useita ulkomaalaisia. Suomen ulkoministeriö on saanut yhteyden suurimpaan osaan alueella olevista suomalaisista, eikä heillä ole hätää.

Ulkomaat

Räjähdykset sattuivat lauantaina iltapäivällä Suomen aikaa ravintoloissa Jimbaran ja Kutan alueilla.

Tiedot uhrimäärästä vaihtelevat edelleen. Uutistoimisto AFP:n lähde Ranskan suurlähetystöstä sanoo kuolleita olevan ainakin 32.

Kuolleiden ja haavoittuneiden joukossa kerrotaan olevan useita ulkomaalaisia. Tähän mennessä tunnistettujen kuolonuhrien joukossa on kymmenen indonesialaista, yksi australialainen ja yksi japanilainen. Haavoittuneiden joukossa on indonesialaisten ohella ainakin australialaisia, eteläkorealaisia, amerikkalaisia ja japanilaisia.

Suomen ulkoministeriön tietoon ei lauantai-iltaan mennessä ollut tullut, että Balilla olevilla suomalaisilla olisi hätää.

Balilla ei ole suomalaisia seuramatkalaisia, mutta kylläkin omatoimimatkailijoita. Ministeriö oli iltaan mennessä saanut yhteyden lähes kaikkiin, joiden tiedetään olevan alueella.

Suomen Jakartan-suurlähetystö kertoo, että Indonesian tiedotusvälineissä lueteltujen uhrien joukossa ei ole ollut Suomen kansalaisia. - Tämä ei tietenkään ole sataprosenttinen tieto, ministeriöstä todettiin.

Indonesian terrorismin vastaisen poliisin mukaan kyse oli varmuudella terroristien tekemistä pommi-iskuista. Syyllistä ei tiedetä, mutta epäilyt kohdistuvat Jamaah Islamiyah -ryhmään, jota epäillään myös Balissa vuonna 2002 tehdyistä tuhoisista pommi-iskuista. Kutan alueella tehdyissä iskuissa kuoli 202 ihmistä, suurin osa ulkomaalaisia. Indonesian presidentti Susilo Bambang Yudhoyono on tuominnut jyrkästi lauantai-iltana paikallista aikaa sattuneen räjähdysten sarjan rikollistekona. AP, Reuters, AFP, DPA, BBC, YLE24, STT