1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Kirjailijaliitto äänestää puheenjohtajasta

Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtaja Kari Levola saa haastajan liiton vuosikokouksessa ensi sunnuntaina. Kirjailija Torsti Lehtinen on ilmoittanut asettuvansa nykyisen puheenjohtajan vastaehdokkaaksi.

kulttuuri

Kari Levola näkee Lehtisen ehdokkuuden taustalla kolmen vuoden takaisen puheenjohtajavaalin, jossa Levola valittiin liittoa pitkään johtaneen Jarkko Laineen tilalle.

- Torsti Lehtisen ehdokkuus tuli yllätyksenä. Hän ilmoitti vielä muutama viikko sitten johtokunnan kokouksessa vetäytyvänsä ehdokkuudesta.

- Uskon, että hänen ehdokkuutensa taustalla on kolmen vuoden takainen puheenjohtajan vaihdos. Siitä on jäänyt osalle jäsenistöä jotakin hampaankoloon. Minun puolestani asiaan voidaan palata näinkin, sanoo Kari Levola.

Kari Levolan haastaja Torsti Lehtinen myöntää, että kysymyksessä ei ole asia- vaan henkilövaali. Lehtinen ei kuitenkaan suostu kritisoimaan vastaehdokastaan julkisuudessa.

- Käyn puimaan liiton sisäisiä asioita julkisuudessa vain sellaisessa tilanteessa, jossa vastaehdokkaani on läsnä. En halua mennä yksilöityyn kritiikkiin. Totean vain, että meillä ei ole Kari Levolan kanssa erimielisyyttä liiton tavoitteista.

- Olen istunut Kirjailijaliiton johtokunnassa yhdeksän vuotta ja tästä ajasta kuusi vuotta varapuheenjohtajana. Olen itse ollut laatimassa ja vaatimassa liiton tavoitteita. Tavoitteissa ei ole mitään vikaa vaan tavoissa pyrkiä niihin, muotoilee Lehtinen.

Torsti Lehtinen katsoo Kirjailijaliiton tärkeimmiksi tavoitteiksi kirjastoapurahan puolustamisen, taiteilijaeläkkeiden määrän noston suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle ja kirjailijoiden kustannussopimusten oikeudenmukaisuudesta huolehtimisen.

Suomen kirjailijaliiton vuosikokous pidetään Turussa ensi sunnuntaina.

Radion kulttuuriuutiset

Lue seuraavaksi