1. yle.fi
  2. Uutiset

Stan-myrskyn uhrien määrä kasvaa

Ankaria rankkasateita ja tulvia Keski-Amerikkaan ja eteläiseen Meksikoon tuonut Stan-myrsky on vaatinut jo noin 250 ihmisen hengen. Pahiten on kärsinyt Guatemala, missä uhreja on ainakin 150.

Ulkomaat

Santiago Atitlanissa vuorenrinteen sortuessa syntynyt mutavyöry nielaisi torstain vastaisena yönä satoja koteja. Jotkut perheet heräsivät tulivuorelta kantautuvaan jylinään ja ehtivät maanvyöryn alta pois. Moni kuitenkin hautautui elävältä mutaan.

Guatemalassa ja El Salvadorissa tuhoja pahensi vielä perjantaina sattunut 5,8 richterin maanjäristys. Sen ei kuitenkaan tiedetä vaatineen kuolonuhreja.

Hurrikaani Stan rantautui tiistaina Meksikon Veracruzin osavaltion alueella, mutta heikkeni pian trooppiseksi myrskyksi. Laantumisestaan huolimatta se on kaatanut keskisen Amerikan maiden niskaan sateita jo viiden päivän ajan.

Myrskyn jäljiltä on löytynyt kuolonuhreja Guatemalan lisäksi ainakin El Salvadorissa, Nicaraguassa, Meksikossa ja Hondurasissa. Uhreja pelätään paljastuvan lisää, sillä jopa satoja on yhä kateissa. Yli 225 000 ihmistä jäi myrskyn reitillä kodittomiksi.

Lähteet: Reuters, AFP, BBC, AP

Lue seuraavaksi