Rakentajain Konevuokraamo ostaa ruotsalaisyhtiön

Rakentajain Konevuokraamo ostaa ruotsalaisen konevuokrausyhtiö Cramon.

talous

Yhdistymisestä syntyy yksi Euroopan johtavista vuokrauspalveluyhtiöistä, jonka päätoimialat ovat kone- ja laitevuokraus sekä siirrettävien tilojen vuokraus ja myynti.

Uudella yhtiöllä on hyvät edellytykset jatkaa kansainvälistä kasvuaan ennen kaikkea Venäjällä ja Itä-Euroopassa, yhtiöstä kerrotaan. Osakevaihtona tehtävän kaupan arvo on noin 132 miljoonaa euroa.

Cramo on selvästi Rakentajain Konevuokraamoa suurempi. Cramon liikevaihto oli viime vuonna 221 miljoonaa euroa, kun RK:n liikevaihto oli 71 miljoonaa euroa.

Järjestely mahdollistaa noin viiden miljoonan euron vuosittaiset synergiaedut, jotka saadaan täysimääräisinä vuodesta 2007 alkaen.

Yhdistyneen yhtiön toimitusjohtajaksi tulee RK:n nykyinen toimitusjohtaja Vesa Koivula ja varatoimitusjohtajana toimii Cramon nykyinen toimitusjohtaja Göran Carlson. Henkilöstömäärä uudessa yhtiössä on 1 634.

Rakentajain Konevuokraamon osake lähti jyrkkään nousuun Helsingin pörssissä Cramo-kaupan ilmoitukse jälkeen. RK:n B-osake oli ponnistanut peräti 10,10 prosenttia ylöspäin 9,70 euroon, kun pörssikauppaa oli käyty puolisen tuntia.

Lähteet: YLE24, STT