Valtio yksityistämässä Kapiteelia

Kunnat syyttävät valtiota kaksinaamaisuudesta asuntopolitiikassa, kertoo Ylen tv-uutiset. Valtio on yksityistämässä kiinteistöyhtiö Kapiteelia, joka omistaa mm. satoja maahehtaareja pääkaupunkiseudulla.

talous

Yksityistämisen epäillään vievän ne lopullisesti kohtuuhintaisen asuntorakentamisen ulottumattomiin.

Helsingin seudun tonttipulaa ja asumisen kalleutta on valitettu pitkään. Hallitus lupasikin elokuun budjettiriihessä kiirehtiä valtion maita asuntotuotantoon, jotta asuntojen hintataso tulisi kohtuullisemmaksi.

Vain kuukautta myöhemmin hallitus kuitenkin päätti, että maat omistava Kapiteeli yksityistetään eli valtion maatkin myydään markkinaehtoiselle kiinteistöbisnekselle.

Valtiovarainministeri Eero Heinäluoman mukaan yksityistämisen yksityiskohtia ei ole vielä päätetty. - Tällä kapiteeliratkaisulla ei ole mitään vaikutusta suoraan siihen, mitä kautta valtion maiden kaavoitusta tehdään, Heinäluoma sanoi Ylen tv-uutisille.

Heinäluoman mukaan valtio tuntee oman vastuunsa ja kantaa vastuuta myös siitä, mitä kasvukeskusten kaavoituksessa tapahtuu.

Espoon kaupungin tonttipäällikkö Jussi Eerolainen on kuitenkin asian suhteen kyyninen.

- Kyllähän niitä asuntopoliittisia puheita pidetään, mutta käytännön toiminta on kovempaa ja kaavoitushyöty halutaan aina valtiolle.

Lähteet: YLE24