1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Lintuinfluenssa ei taltu Romaniassa

Romania on ilmoittanut jälleen uudesta, ihmiselle vaarallisesta lintuinfluenssatapauksesta. Maatalousministeriön mukaan Moldovan vastaiselta rajalta löydetty kuollut harmaahaikara kantoi H5N1-virustyyppiä.

Viranomaiset ovat määränneet alueen siipikarjan sisätiloihin. Aiemmin virusta on löytynyt Tonavan suistoalueelta, jossa tuhansia lintuja on tuhottu taudin taltuttamiseksi.

Thaimaan hallitus on puolestaan ilmoittanut, ettei kolmelta ranskalaisturistilta ole löytynyt testeissä lintuinfluenssaa.

Kiina: Virusta ei ihmisissä

Kiina on puolestaan ilmoittanut, että siellä lintuinfluenssa ei ole toistaiseksi tarttunut ihmisiin. Hunanin maakunnassa flunssaan menehtyneeltä lapselta ei testeissä löytynyt virusta.

Kiinassa on viime viikon jälkeen havaittu jo kolme lintuinfluenssa-aaltoa, joissa on menehtynyt 3 800 kanaa, ankkaa ja hanhea.

Uutistoimisto Xinhuan mukaan siipikarjaa varten ei ole riittävästi rokotteita. Esimerkiksi Xiantangissa on tähän mennessä rokotettu yli kaksi miljoonaa lintua taudin varalta, mutta 1,7 miljoonaa lintua odottaa yhä rokotusta.