Kashmirilaisryhmä sanoo tehneensä Delhin iskut

Intian pääkaupungissa Delhissä on kiristetty turvatoimia lauantain pommi-iskujen jälkeen. Iskun tekijäksi on ilmoittautunut aiemmin tuntematon kashmirilaisryhmä, mutta viestin aitoutta ei ole kyetty varmistamaan.

Paikallisen televisiokanavan mukaan kashmirilainen ryhmä Inqilabi on ilmoittanut tehneensä iskut ja uhannut uusilla. Viestin aitoutta ei kuitenkaan ole kyetty varmistamaan.

Turvallisuusasiantuntijat ovat epäilleet, että vain johtavilla kashmirilaisryhmillä olisi kykyä tämänkaltaisten iskujen tekemiseen.

Iskut tehtiin juuri samaan aikaan kun Intia ja Pakistan neuvottelivat rajansa avaamisesta äskettäisen maanjäristyksen tuhoalueilla.

Intian pääministeri Manmohan Singh on aiemmin syyttänyt iskuista terroristeja, mutta sanonut, että on vielä liian aikaista arvioida, kuka oli iskujen takana.

Ihmisiä on kehotettu välttämään julkisia paikkoja ja kaikki torit on suljettu. Poliisit vartioivat keskeisiä rakennuksia ja julkisia paikkoja.

Poliisi on aloittanut laajat etsinnät syyllisten löytämiseksi ja tehnyt lukuisia ratsioita paikallisiin hotelleihin ja vierasmajoihin. Tiedotusvälineiden mukaan runsaat parikymmentä ihmisiä on otettu kiinni kuulusteluja varten.

Kolmessa iskussa kuoli noin 60 ihmistä ja loukkaantui runsaat 200. Suomen lähetystön tietojen mukaan joukossa ei ole suomalaisia.

Iskut tehtiin vilkkaaseen ostosaikaan hindujen ja muslimien juhlapyhien alla. Ensi viikolla vietetään hindujen uudenvuodenjuhlaa Diwalia eli valon juhlaa ja muslimien Ramadan-paaston päättävää Eid al-Fitriä.