1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kotimaa lyhyesti 2.11.

Kotimaan uutiset

PRESIDENTINVAALIEN kärkiehdokkaiden johtamistaidot on arvioitu Suomen Kuvalehden toimeksiannosta. Johtamistaidon opiston arviossa Matti Vanhanen sai kolme tähteä, eli hän johtaa keskiverrosti. Sauli Niinistölle tähtiä siunaantui kaksi, Tarja Haloselle vain yksi.

Neuvottelut SAIMAAN KANAVAN vuokrasopimuksen jatkamisesta alkoivat keskiviikkona Moskovassa. Tapaamisessa keskusteltiin mm. vuokra-alueen suuruudesta, merenkulusta ja taloudesta. Seuraava tapaaminen on ensi kuussa. Suomi toivoo, että venäläiset jatkaisivat vuonna 2013 päättyvää sopimusta 50 vuodella.

VIHDISSÄ on jatkettu keskiviikkona Nummelan vesitornin puhdistustöitä kunnassa havaitun kampylobakteeriepidemian jäljiltä. Asukkaiden on toistaiseksi keitettävä juomavetensä. Vesitornin ilmanvaihtoputkien rikkomisesta on tehty rikosilmoitus. Poliisilla ei kuitenkaan ole vihiä mahdollisista tekijöistä.

Keskusrikospoliisi ja Tornion poliisi ovat paljastaneet laajan PIMEÄN TYÖVOIMAN käytön rakennus- ja hitsausalalla. Kuutamotyö on toteutettu Ruotsissa ja Suomessa, ja toimintaa oli suunnitteilla myös Viroon. Pimeillä työmailla on ollut 100 - 150 työntekijää, joista lähes puolet ovat suomalaisia

IHMISKAUPASTA epäilty Suomen kansalainen, joka pidätettiin Latviassa maanantaina, on vangittu. Venäläissyntyisen miehen epäillään lähettäneen naisia prostituoiduiksi Britanniaan.

HELSINGIN suojateille suunnitellaan pakollisia PYSÄYTYSVIIVOJA, Helsingin Sanomat kertoo. Viime aikoina pääkaupungissa on sattunut verrattain useita onnettomuuksia, joissa auto on ajanut suojatietä ylittäneen jalankulkijan päälle.

Lue seuraavaksi