1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Linnassa juhlittiin itsenäistä Suomea

Presidentti Tarja Halosen ja tohtori Pentti Arajärven itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla juhli tänä vuonna yli 1 700 kutsuvierasta. Kutsun sai tänä vuonna noin 100 henkeä vähemmän.

Kotimaan uutiset

Juhliin on tänä vuonna kutsuttu etenkin kansainväliseen siviilikriisinhallintaan ja pelastusoperaatioihin osallistuneita, mm. Thaimaan hyökyaaltokatastrofin pelastustöissä avustaneita.

Lisäksi teemoina olivat sotalapset ja 60-vuotias YK.

Ensimmäiseksi presidenttiparin kättelyyn saapuivat perinteisesti Mannerheim-ristin ritarit. Kovasti harventunutta joukkoa johti Pentti Iisalo. Hänen lisäkseen paikalle oli saapunut vain kaksi muuta ritaria. Elossa on enää kuusi Mannerheim-ristin ritaria.

Tänä vuonna presidentinlinnan lähistöllä ei nähty mielenosoittajia koko illan aikana. Poliisi kuitenkin varautui protesteihin lisämiehityksellä, ja osa kauppatorista eristettiin mellakka-aidoilla.Lisää kuvia, videoklippejä ja tietoa juhlista YLEn Linnan juhlat 2005-sivustolla (linkki sivun ylälaidassa.) YLE24, STT Itsenäisyyspäivän vietto alkoi lipunnostolla (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: Presidentiltä yli 5 800 kunniamerkkiä

Lue seuraavaksi