Ulkomaat lyhyesti 8.12.2005

Ulkomaat

UKRAINASTA on löydetty ensimmäiset ihmiselle vaaralliset lintuinfluenssatapaukset. Tautia on löydetty useista kylistä Ukrainan eteläosista.

ISRAELIN armeijan ohjusiskussa Gazan kaistaleelle on kuollut ainakin yksi ihminen, palestiinalaislähteet kertovat. Ohjusisku kohdistui taloon, joka kuului palestiinalaistaistelijalle. Israelin armeija sanoo epäilevänsä, että palestiinalaistaistelijat laukaisevat alueelta raketteja Israeliin.

SYYRIASSA Idlibin provinssissa maan turvallisuusjoukkojen ja muslimitaistelijoiden yhteenotossa on kuollut kahdeksan taistelijaa. Heistä kolme oli räjäyttänyt itsensä.

KIINASSA poliisi on ampunut mielenosoittajia eteläisessä Dongzhoussa Guangdongin maakunnassa. Silminnäkijöiden mukaan neljästä kuuteen ihmistä kuoli tulituksessa tiistai-iltana. Mielenosoituksella viljelijät protestoivat sitä, etteivät olleet saaneet korvausta hallitukselle menettämistään maista.

PAKISTANISSA Jandolan kaupungissa lähellä Afganistanin rajaa tapahtuneessa räjähdyksessä on saanut surmansa ainakin 12 ihmistä. Alue on riitaisten heimojen hallinnassa. Viranomaisten mukaan kyse ei ollut pommista.

BANGLADESHIN pohjoisosassa Netrokonan kaupungissa sattuneessa kahdessa pommi-iskussa on saanut surmansa ainakin kahdeksan ihmistä ja yli 50 on loukkaantunut. Kaksi viikkoa sitten tapahtuneessa pommitusten sarjassa kuoli 14 ihmistä. Iskuista syytetään kovan linjan islamistihallintoa vaativaa ryhmää.

KIINAN keskiviikkoisessa kaivosräjähdyksessä on kuollut ainakin 74 ihmistä, kertovat paikalliset tiedotusvälineet. Hubein maakunnassa sattuneen hiilikaivosonnettomuuden jäljiltä on edelleen kateissa yli 30 kaivosmiestä.

JAPANI pitää joukkonsa Irakissa vielä korkeintaan vuoden ajan. Maan johtava puolue päätti asiasta torstaina. Japanin 550 hengen vahvuinen osasto osallistuu jälleenrakennustöihin. Suurin osa japanilaisista kuitenkin kannattaa vetäytymistä Irakista.

Britannian entinen pääministeri MARGARET THATCHER on päässyt kotiin sairaalasta, jonne joutui keskiviikkona huonon voinnin takia. Thatcher, 80, poistui sairaalasta hymyillen ja vilkuttaen.