Hyppää sisältöön

Uhkapelimainokset halutaan kuriin

Sisäministeriö puuttuu ulkomaisten uhkapeliyhtiöiden mainontaan Suomessa. Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan ministeriö vie ensi vuonna oikeuteen noin 80 tapausta, joissa epäillään laitonta uhkapelin markkinointia.

Käräjille on joutumassa paikallisradioita, sanomalehtiä ja taksiyrittäjiä, joiden autojen kyljissä uhkapelejä on mainostettu. Syytteen saavia epäillään arpajaisrikoksista.

Tapauksista 38 on jo edennyt valtakunnansyyttäjälle, ja ministeriö valmistelee vielä samanlaista määrää lisää. Ensimmäiset jutut päätynevät oikeuteen heti vuodenvaihteen jälkeen.

Lisäksi ministeriö epäilee, että ulkomaista uhkapelitoimintaa olisi edistetty laittomasti mm. urheilutapahtumissa ja Internetissä. Laittomiksi epäillyissä mainoksissa on markkinoitu lähinnä ulkomaisia, Internetin kautta toimivia vedonlyöntipalveluita.

Sisäministeriön poliisiosaston ylitarkastajan Janne Kaukosen mukaan tapauksissa tehdään merkittäviä ennakkopäätöksiä, sillä vastaavia oikeudenkäyntejä ei Suomessa ole aiemmin nähty.

- Arpajaislaki lähtee siitä, että kaikenlainen mainonta, markkinointi ja muu pelitoiminnan edistäminen on kiellettyä. Vastuullinen on se, joka osallistuu aktiivisesti mainostamiseen tai markkinoinnin edistämiseen, Kaukonen sanoo Keskisuomalaiselle.

.
.