Näyttelijä Ville-Veikko Salminen kuollut

Näyttelijä Ville-Veikko Salminen on kuollut 68 vuoden iässä. Salminen menehtyi maanantaina helsinkiläisessä saattokodissa sairastettuaan pitkään syöpää.

kulttuuri

Salminen teki pitkän uran sekä teatterissa, televisiossa että elokuvissa. Ensimmäisen roolinsa hän teki jo vuonna 1948 elokuvassa Irmeli, seitsentoistavuotias, jossa hän näytteli toista pääosaa. Hänet muistetaan erityisesti television viihdeohjelmista ja Spede Pasasen elokuvista. Hän esiintyi myös muun muassa elokuvissa Jengi (1963) sekä Nina ja Erik (1960). Hollywoodissa hän teki Russian Stewardin sivuroolin Don Siegelin elokuvassa Puhelin (1977). Salminen jatkoi työtään viimeisiin vuosiinsa asti. Vuonna 2000 hän esiintyi TV1:n sarjassa Viimeiset mitalit. Viimeisenä työnään hän näytteli TV-sarjassa Rakastuin mä luuseriin. Suunnitelmissa oli ollut vielä esiintyminen Imatran kaupunginteatterissa.

Aikanaan Salminen oli myös perustamassa Yleisradion ja MTV3:n televisioteattereita.

Viime vuonna kulttuuriministeri Tanja Karpela (kesk.) myönsi Salmiselle valtion taiteilijaeläkkeen ansiokkaasta toiminnasta esittävänä ja luovana taiteilijana.

Lähteet: STT