Avek jakoi yli 170 000 euroa tukirahoja

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus Avek jakoi viime syksynä lyhyt- ja dokumenttielokuvatuotannoille kaikkiaan 174 500 euroa tukea.

kulttuuri

Tukea sai muun muassa musikaali Kenen joukoissa seisot, joka on musikaalin keinoja käyttävä dokumentti ja tulee teatterilevitykseen maaliskuussa. Dokumenttimusikaalin on ohjannut Jouko Aaltonen. Myös Milja Aholan tukea saanut animaatio Viisi aamua vielä on poliittinen. Sen päähenkilönä on sosiaaliviraston pääjohtaja, joka joutuu rakentamastaan hyvinvointivaltiosta kilpailuyhteiskuntaan. Lisäksi tukea saivat muun muassa Visa Koito-Kanttilan dokumenttielokuva Talvinen matka (10 000 euroa), Jarmo Jääskeläisen dokumenttielokuva Pontikkapitäjä (10 000 euroa) ja Jari Haanperän lyhytelokuva Bang (30 000 euroa). Markku Lehmuskallion dokumenttielokuva Saamelainen ja Tommi Juutilaisen animaatio Ankkuri taas saivat molemmat 40 000 euroa.

Avekin toiminta rahoitetaan hyvitysmaksuvaroilla, joiden jakamisesta päättää opetusministeriö. Viime vuonna hyvitysmaksupäätös viivästyi, joten Avek pääsi jakamaan tukea poikkeuksellisen myöhään.

Lähteet: YLE24