MOT: Finnvera pelasti Iso-Syötteen konkurssilta

Valtion erityisrahoitusyhtiö Finnvera pelasti it-miljonääri Jorma Terentjeffin konkurssilta toissa vuoden keväällä, kertoo TV1:n MOT-ohjelma.

Kotimaa

MOT:n mukaan Terentjeffin pääosin omistama hiihtokeskus Iso-Syöte Oy, jota uhkasi konkurssi, pääsi Finnveran johdolla tehdyn järjestelyn myötä eroon valtaosasta velkojaan. Samalla yhtiön omaa pääomaa pönkitettiin.

Järjestelyn hyväksyi Finnveran hallitus, jolle sen esitteli liiketoimintajohtaja Seppo Arponen. MOT:n mukaan hänellä on Terentjeffin kanssa yhteisiä taloudellisia intressejä. Molemmat kuuluvat Oulun Kärpät Oy:n ja Incap Oyj:n hallituksiin ja ovat Kärppien osakkaita.

Joensuun yliopiston julkisoikeuden professorin Teuvo Pohjolaisen mukaan tilanne ei näytä ulospäin kovin hyvältä. - Kun tuota esteellisyyssääntelyä sovelletaan, niin siellähän korostetaan, että virkamiehen pitäisi epätietoisissa tapauksissa toimia niin, että hän vetäytyy päätöksenteosta tai esittelystä, Pohjolainen kommentoi MOT-ohjelmalle.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) sanoo MOT:n haastattelussa pyytävänsä Finnveran toimintaa valvovilta virkamiehiltä selvitystä.

Terentjeff: Kateellisten kokoama soppa

Niin Seppo Arponen kuin Jorma Terentjeffkin kiistävät MOT:n väitteet.

- Tämä on toimittajan näkemys, ajatusrakennelma, sellaisista asioista, joita todellisuudessa ei ole koskaan tapahtunut. Siinä on asiavirheitä, Finnveran Seppo Arponen kommentoi MOT-ohjelmaa STT:lle maanantai-iltana.

Jorma Terentjeff niin ikään tyrmää MOT:n väitteet.

- Minua ei ole kukaan pelastanut konkurssilta. Minä olen kyllä joutunut itse omat asiani hoitamaan. Tässä taustalla ovat kateelliset ja katkeroituneet pudasjärviset. He ovat kehittäneet tämän likaisen sopan ja sotkeneet siihen vielä Finnveran ja paljon muita syyttömiä ihmisiä, Terentjeff napauttaa.

Terentjeff harmittelee erityisesti sitä, että soppaan on sotkettu Seppo Arponen.

- Hän on varmasti puhdas kuin pulmunen. Minun virheeni oli, että lähdin kylälle sijoittamaan ja kehittämään mitään. Odotan, että saan (Iso-Syötteeltä) rahat pois. En osallistu alueen kehittämiseen mitenkään enää, Terentjeff jyrisee vihaisena.

Lähteet: YLE24, STT