Uuden ajan palikkapeli esillä Japanissa

MAP-festivaalilla Tokiossa Japanissa esitellään mediataiteen tuoreimpia tuulahduksia ja vänkiä keksintöjä. Näytillä on myös mediataiteilija Tuomo Tammenpään ja brittiläisen pelisuunnittelijan Daniel Blackburnin peliprototyyppi TileToy.

kulttuuri

MAP-festivaalin tuomaristo valitsi vanhat palikkapelit ja uuden tekniikan yhdistävän TileToyn yhdeksi suosittelemistaan uutuuksista. Rinnalleen se sai muun muassa kekseliäitä japanilaisia konsolipelejä.

Erotuksena kaupallisten yhtiöiden massiivisille pelihankkeille TileToy on avoimeen lähdekoodiin perustuva projekti, jota sen luojakaksikko kannustaa kehittämään edelleen.

TileToyn palikoilla voi pelata yksinkertaisia pelejä, joissa tarkoituksena on muodostaa sanoja tai kuvioita. Viisaat palikat osaavat kertoa sijaintinsa suhteessa toisiin palikoihin ja tietävät milloin järjestys on oikea.

Suomessa TileToy esitellään Helsingissä Pikseliähky-tapahtumassa maaliskuun lopussa. Kesäkuussa se lähtee suomalaisen muotoilun Sauma-kiertonäyttelyn mukaan New Yorkiin.

Tällä hetkellä Tammenpään ja Blackburnin tavoitteena on löytää laatikkoleikilleen yhteistyökumppani, joka rakentaisi TileToyn myös niille, joiden tekninen osaaminen ei puuhasteluun riitä.

YLE24, STT TileToy.org (siirryt toiseen palveluun) (myös havainnevideoita) Japan Media Arts Plaza (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: Pikseliähky