Liikenne sujui lakosta huolimatta

Työmatkaliikenne on pääkaupunkiseudulla sujunut liikennelakosta huolimatta lähes normaalisti.

Kotimaa

Aamuruuhka kesti puolisen tuntia tavallista pidempään lakon takia. Iltapäivällä ruuhka oli tavanomainen. Paikallisjunissa on ollut hieman tavanomaista enemmän matkustajia, VR kertoo.

Jätehuollon ongelmien odotetaan pahenevan, kun kerrostalojen roska-astioita ei tyhjennetä. Jäteastiat pursuavat varsinkin paikoissa, joissa tyhjennys on jäänyt alkuviikolla välistä.

Matkahuollon palvelut kangertekevat lakon vuoksi ja paketit voivat myöhästellä parilla päivällä.

Lakolla on toistaiseksi ollut vain vähän vaikutusta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin sairaaloiden toimintaan. Potilaiden hoito jatkuu normaaliin tapaan.

Lakkoa sovitellaan keskiviikkona Sen sijaan Lapissa vaikutukset ovat näkyvämpiä. Monet syrjäisemmät alueet ovat kokonaan ilman julkista liikennettä. Kauppojen leipäkuljetukset ovat niinikään katkoksissa ja tämä näkyy jo kauppojen hyllyillä. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella lakko vaikeuttaa monin paikoin myös lasten koulumatkoja. Lakko alkoi sunnuntaina, kun AKT ei hyväksynyt valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen ehdotusta lakon keskeyttämiseksi kolmeksi päiväksi. AKT kaatoi esityksen ennen muuta osa-aikatyötä koskevien kirjausten takia, jotka olisivat Rädyn mukaan osin tienneet jopa huononnuksia nykytilaan. Muutoin esityksestä ei löytynyt isoja kipukohtia. Neuvotteluja työkiistan osapuolten kesken jatketaan keskiviikkona. YLE24 Linja-autoliikenne lakon aikana (siirryt toiseen palveluun)