1. yle.fi
  2. Uutiset

Olli Saarelasta väliaikainen elokuvaprofessori

Elokuvaohjaaja ja Taideteollisen korkeakoulun ohjauksen lehtori Olli Saarela on nimetty elokuvaohjauksen väliaikaiseksi professoriksi Taideteolliseen korkeakouluun. Tehtävä pannaan julkiseen hakuun heti. Saarela hoitaa pestiä vuoden loppuun tai kunnes professuuri täytetään.

kulttuuri

Saarela nimettiin tehtävään maanantaina. Asiasta ilmoitti Taideteollisen korkeakoulun Elokuvataiteen ja lavastustaiteen osaston johtaja ja elokuvakerronnan professori Lauri Törhönen torstaina STT:lle.

Parikymmentä 180:sta ELO:n opiskelijasta vaati helmikuun lopussa antamassaan julkilausumassa, ettei Törhösen virkaa ja toimikautta enää jatkettaisi sen päättyessä maaliskuussa.

Törhösen mukaan opiskelijat kirjoittivat julkilausumansa vaiheessa, jolloin elokuvaohjauksen professuuri oli jo perustettu. - Hallinnon sähläyksen vuoksi tilanne oli kuitenkin epäselvä silloin, kun he julkilausumansa kirjoittivat. Nyt asia on muodollisestikin kunnossa.

Törhönen oli elokuvakerronnan professori aloittaessaan Taideteollisessa korkeakoulussa yli kymmenen vuotta sitten. Hän on kuitenkin hajottanut professuurin tuotantoon, ohjaukseen, käsikirjoitukseen ja leikkaukseen. Äänitys ja kuvaus talossa oli vanhastaan.

- Kun tulin, meillä oli professori ja apulaisprofessori. Nyt on 12 professoria, Törhönen huomauttaa.

Lähteet: STT

Lue seuraavaksi