1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Sara Hildénin taidemuseon johtajavalinta saattaa siirtyä

Tamperelaisen Sara Hildénin taidemuseon johtajavalinta voi viivästyä. Johtajaksi haki alun perin kymmenen henkilöä, joista vain kolme täytti pätevyysvaatimukset. Viran hakuaikaa saatetaankin uusien ehdokkaiden toivossa jatkaa, kirjoittaa Aamulehti.

Museon pitkäaikainen johtaja Timo Vuorikoski jäi eläkkeelle maaliskuun alussa.

Tampereen apulaiskaupunginjohtaja Lasse Eskonen arvioi Aamulehdessä, että pätevien hakijoihin vähyyteen on voinut vaikuttaa se, että muitakin alan paikkoja on viime aikoina ollut auki. Tänä vuonna uuden johtajan on saanut muun muassa Ateneumin taidemuseo Helsingissä.

Näsinneulan vieressä sijaitseva Sara Hildénin taidemuseo keskittyy koti- ja ulkomaiseen nykytaiteeseen. Museo järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä. Parhaillaan esillä on brittiläisen kuvanveistäjän Richard Deaconin töitä.

Uudelle johtajalla on edessään tärkeitä päätöksiä. Vuonna 1979 avattu museo on nimittäin jäämässä laajentuneen Särkänniemen huvipuiston puristukseen.

Tampereella onkin pohdittu, pitäisikö taidemuseo siirtää Tampereen taidemuseon naapuriin mahdollisesti nousevan uuden taidekeskuksen tiloihin. Toinen mahdollisuus olisi laajentaa nykyistä museota Näsinneulan juurella.

YLE24