1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Olvi lopettaa kirjallisuuspalkintonsa

Iisalmessa toimiva Olvi-säätiö lopettaa Olvi-kirjallisuuspalkinnon myöntämisen. Päätös lakkauttamisesta tehtiin säätiön uuden hallituksen kokouksessa 17. maaliskuuta. Säätiö aikoo suunnata varojensa jakamista uudelleen.

kulttuuri

- Kirjallisuus ei ole nykyisen hallituksen näkemyksen mukaan säätiön keskeinen toimiala. Painotukset ovat nyt toisenlaiset, perustelee hallituksen puheenjohtaja Heikki Sinnemaa.

Sinnemaan mukaan säätiö aikoo painottaa opintojen, tutkimuksen ja kotiseututyön tukemista.

Palkinnon esiraadin nimeävä Suomen maakuntakirjailijat -yhdistys sai päätöksestä kirjeen, jossa perusteluita ei kerrottu. - Olimme suorastaan tyrmistyneitä. Palkinto on saanut jalansijaa ja sitä arvostetaan, koska se on laaja-alaisempi kuin esimerkiksi Finlandia-palkinto. Olvin kirjallisuuspalkinnon mahdollisiin saajiin kuuluivat kaikki kirjallisuuden lajit runoista dekkareihin, kertoo yhdistyksen toimistosihteeri Teija Venhola-Hirvelä. Olvi-kirjallisuuspalkintoa on jaettu vuodesta 1996 lähtien. Viime vuonna 12 600 euron palkinnon sai Virpi Saarinen. Palkinnon ovat saaneet myös muun muassa Maarit Verronen, Hannu Raittila, Maria Peura ja Arto Salminen.

Lähteet: STT, Radio Savo

Lue seuraavaksi