Ulkomaiden lyhyet 3.4.

Ulkomaat

YHDYSVALTAIN ilmavoimien kuljetuskone on pudonnut maahan Delawaressa Doverin lentotukikohdassa. Koneessa oli 17 henkilöä, joista ainakin osa on loukkaantunut turmassa. C-5-kuljetuskone kuuluu maailman suurimpiin lentokoneisiin.

EGYPTISSÄ neljä ihmistä on sairastunut lintuinfluenssaan. Kaksi heistä on kuollut. Virustestien tulokset vahvistettiin Maailman terveysjärjestön WHO:n laboratoriossa Britanniassa.

NEPALISSA maolaississit ovat julistaneet pääkaupunkiin Kathmanduun toistaiseksi voimassa olevan yksipuolisen tulitauon. Syynä on torstaina alkava yleislakko, jolla vastustetaan kuningas Gyanendran yksinvaltaista hallintoa.

VALKO-VENÄJÄN presidentti Aleksandr Lukashenko vannoo virkavalansa kolmannelle kaudelleeen lauantaina. Maan oppositio, EU ja Yhdysvallat ovat tuominneet parin viikon takaiset presidentinvaalit vilpillisiksi.

KIINASSA luotijunat aloittavat liikenteen Pekingin ja Shanghain välillä vuonna 2010. Matkustusaika 1 320 kilometrin reitillä lyhenee noin 13 tunnista viiteen tuntiin. Junien on määrä kiitää jopa 350 km tunnissa.

BELGIAN poliisi on paljastanut liigan, joka salakuljettaa harvinaisia sammakoita Etelä-Amerikasta. Pariisin Orlyn lentokentällä pidätettiin eilen kahdeksan miestä, jotka yrittivät tuoda maahan 32 sammakkoa. Ne kuuluivat lajiin, jota on tutkijoiden mukaan jäljellä enää muutama sata yksilöä.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus