SEW ei laajennakaan Karkkilassa

Saksalainen SEW-konserni on perunut suunnitelmansa rakentaa Karkkilaan suuren teollisuusvaihdetehtaan.

talous

Perumisen syyksi SEW kertoo taloudelliset ja logistiset syyt. Päätös tehtiin sen jälkeen, kun yhtiön piirissä oli analysoitu tarkemmin alan eurooppalaisia markkinoita ja niiden keskittymistä.

Noin 40 - 50 miljoonan euron suuruiseksi arvioidusta investoinnista kerrottiin tammikuussa. Tehtaan oli määrä tuoda Karkkilaan jopa 150 uutta työpaikkaa.

SEW:llä on jo Karkkilassa tehdas, jossa valmistetaan hammasvaihteita ja teollisuuskomponentteja. Yhtiön palveluksessa on tällä hetkellä noin 120 työntekijää.

Kaikkiaan SEW-konsernin palveluksessa on eri puolilla maailmaa 10 000 työntekijää. Konsernin liikevaihto on 1,3 miljardia euroa.

Karvas pala Karkkilalle

Karkkilan kaupunginjohtaja Minna Karhunen sanoo, että SEW:n päätös oli "iso pettymys". Hän muistuttaa silti, ettei Karkkila menettänyt päätöksen myötä mitään, mitä sillä ei jo olisi.

Karhusen mukaan SEW:n päätös ei heikennä Karkkilan asemaa metalliteollisuuden vahvana osaamiskeskittymänä. Esimerkiksi Moventas-yhtiö on Karhusen mukaan ilmoittanut keskittävänsä vaihdetuotantonsa Karkkilaan.

Lähteet: YLE24, STT