Digisovitin yhä useammassa kodissa

Digisovitin tai digitaalinen televisio löytyy jo lähes joka toisesta kodista, kertoo liikenne- ja viestintäministeriö. Kaikkiaan digisovittimia on lähes 980 000 taloudessa.

Sovittimien myyntiä ovat viime kuukausina lisänneet etenkin vilkas joulumyynti sekä Torinon olympialaisten digi-tv-lähetykset.

Liikenne- ja viestintäministeriön ja YLEn teettämän kyselytutkimuksen mukaan 40 prosenttia vastaajista, joilla ei ole käytössään digi-tv:tä, aikoo hankkia sen tulevan vuoden aikana. Monet odottavat vielä hyviä hintatarjouksia ja laitteiden toimivuuden paranemista.

Peräti 86 prosenttia digitaaliseen televisioon siirtyneistä talouksista olisi valmis suosittelemaan digitelevisiota myös ystäville ja omaisille.

Digi-tv:n jo hankkineet ovat saaneet eniten hyötyä lisäkanavista sekä kuvan ja äänen parantumisesta. Toistaiseksi ilman digi-tv:tä olevia kiinnostaa eniten ohjelmien helppo tallentaminen.

Viestintäviraston tekemän kuluttajatutkimuksen mukaan digivastaanottimen hankkineet kotitaloudet olivat varsin tyytyväisiä laitteen käytettävyyteen, vaikka ongelmiakin oli edelleen jonkin verran.

Viestintävirasto aikoo perustaa työryhmän käsittelemään digi-tv:n teknisiä kysymyksiä ja selvittää miten ja missä laajuudessa digi-tv-vastaanottimia Suomessa testataan.

Suomessa siirrytään täysin digitaalisiin televisiolähetyksiin 31.8.2007.

YLE24