1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Suomeen perusteilla uusi ravintolateatteri

Suomessa aloittaa syksyllä uusi ravintolateatteri. Tapahtumajärjestäjä Eastwayn ja ravintoloitsija Sedu Koskisen SK Ravintoloiden yhteisen Teatteri Satakielen ohjelmistossa on syksyllä seitsemän eri tuotantoa ja yli 120 näytäntöä. Mukana on yli 20 näyttelijää sekä runsaat 20 muusikkoa.

Helsingissä kaikki esitykset pidetään Studio 51:ssä, joka toimii teatterin pääesityspaikkana. Lisäksi jokaisen produktion kanssa on tarkoitus lähteä kiertueelle SK-konsernin ravintoloihin eri puolelle Suomea.

Näyttelijä Dick Holmströmin perustama Teatteri Satakieli on toiminut jo muutaman vuoden yhteistyössä Eastwayn kanssa, mutta lähinnä yksittäisin näytännöin. Nyt esitysten määrää lisätään selvästi ja toiminnasta tulee säännöllisempää.

Syksyllä on luvassa muun muassa seuraavanlaisia esityksiä:

Piaf – Pakko saada laulaa (Susanna Haavisto) En katso muihin – Ain’t Misbehavin (Sinikka Sokka, Ulla Tapaninen, Puntti Valtonen, Sami Saari, Sari Moilanen ja Toni Wahlström) Superdames 3 (Mikko Rasila, Annamari Kähärä, Markku Nenonen, Janne Marja-aho ja Jussi Tuurna) Heavy Xmas – Suomalainen joulurevyy (Juha Veijonen, Puntti Valtonen, Tume Uusitalo, Toni Wahlström, Sari Moilanen ja Jenni Rautavaara). Suomessa esitetään ravintolateatteria nykyäänkin, esimerkiksi Kaksi kanaa -ravintolassa Helsingin Katajanokalla ja Linnateatterissa Turussa.