1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Opiskelijat suunnittelivat vankilaan uudet kirkkotekstiilit

Kahdeksan Taideteollisen korkeakoulun ja Helsingin yliopiston opiskelijaa on suunnitellult ja valmistanut uudet kirkkotekstiilit Sörnäisten vankilan kappeliin.

Aloite tekstiilien suunnittelemiseksi ja toteuttamiseksi opiskelijatyönä tuli arkkitehti Arja Vehanen-Sindalta, joka on suunnitellut kappelin peruskorjauksen.

Tekstiilejä ideoivat ja tekivät Silja van der Meer, Tuija Neuvonen, Tuuli Ryyppö, Sini Saarinen, Triinu Tulva, Elina Törmä, Marjukka Vuorisalo ja Mari Ylenius.

Kappelin tekstiilit tehtiin professori Päikki Prihan ohjauksessa.

Opiskelijoiden suunnittelemat kasukat ja stolat, alttarivaatteet, kuvikasmatto, seinätekstiilit, kirjaliinat, alttari- ja kalkkiliina ovat valmistuneet viime syksyn ja tämän kevään aikana.

Luonnosvaiheessa kirkkotekstiilejä kommentoivat Prihan ja Vehanen-Sindan lisäksi myös vankilan kappelin käyttäjät.

Joulukuussa luonnoksista valittiin toteutettavat tekstiilit yhdessä arkkitehdin, ohjaajan, vankilapastori Saku Toiviaisen ja taidekorkeakoulujen opiskelijapastorin Jussi Murtovuoren muodostaman työryhmän kanssa.

Sörnäisten vankilan kappeli saa uudet kirkkotekstiilinsä 11. toukokuuta.

Opiskelijat osallistuivat Taideteollisen korkeakoulun tekstiilitaiteen koulutusohjelman Julkisen tilan tekstiilitaiteen opintojaksoon.