Kalliomäki uudistaisi koulupäivän

Opetusministeri Antti Kalliomäki (sd.) katsoo, että koulupäivien rakennetta pitäisi uudistaa.

Kotimaa

Kalliomäki harkitsisi harrastustoiminnan sijoittamista osaksi koulupäivää tai koululaisten ruokatauon pidentämistä kouluviihtyvyyden parantamiseksi.

Opetusministeri esitti ajatuksiaan eduskunnan koulutuspoliittisessa keskustelussa tiistaina.

Oppositiopuolue kokoomus arvostelee hallitusta siitä, että aiempaa pienempien ikäluokkien myötä säästyneitä rahoja ei ole ohjattu takaisin koulutukseen.

Kansanedustajat keskustelivat myös muun muassa korkeakoulujen ja ammattikorkeakoulujen yhdistämisestä, mikä aiheutti eripuraa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä vaati korkeakouluyksikköjen määrän karsimista. Keskustan eduskuntaryhmä puolestaan pitää ammattikorkeakouluja ja yliopistoja tärkeinä aluekehityksen moottoreina ja esittää vain tukipalvelujen ja tilojen yhdistämistä sekä työnjaon kehittämistä.

Myös vasemmistoliitto vastustaa jyrkästi korkeakouluverkoston harventamista ja mm. suunnitelmia yhdistää Lapin ja Oulun yliopistot. Kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset vaativat, että jokaisessa maakunnassa on jatkossakin oltava riittävästi korkeakoulupaikkoja.

Sosiaalidemokraattinen eduskuntaryhmä ja opetusministeri Kalliomäki eivät keskustelussa ottaneet kantaa yhdistämisiin. Hallituksen koulutusselonteon mukaan korkeakoulujen toimipisteverskostoa tiivistetään, ja ammattikorkeakoulujen yhdistämistä tarkastellaan.

YLE24, YLEn Radiouutiset